Geboortestenen

 

Geboortestenen

Elke maand kent een (of meerdere) edelstenen die hieraan verbonden zijn, deze staan bekend als geboortestenen. 

Geschiedenis
Geboortestenen werden voor het eerst genoemd in de geschriften van Josephus, een Joodse historicus die leefde in de eerste eeuw. De twaalf edelstenen zouden verwerkt zijn op de borstplaat van Joodse priesters. Elke steen staat symbool voor een van de twaalf Israëlische stammen. De Joden geloofden daarnaast ook dat er een sterke verbinding was tussen de twaalf maanden, twaalf edelstenen maar ook de twaalf sterrenbeelden. Meer informatie over sterrenbeelden en hun connectie met edelstenen vind je hier!

Inmiddels is de selectie van de twaalf edelstenen niet meer zoals bij de originele stenen, en ook zijn er verschillende lijsten met geboortestenen in omloop. Een officiële lijst bestaat niet echt, maar de afgelopen eeuwen is er wel geprobeerd om geboortestenen te standaardiseren. Hierover is ontzettend veel interessante informatie beschikbaar, maar Jewels by June focust zich op de onderstaande lijst van geboortestenen. 

Waarom geboortestenen?
Geboortestenen worden tegenwoordig vaak gebruikt in sieraden. Het zijn prachtige cadeaus voor vrienden, familieleden of je partner, maar ook zeker voor jezelf!  Velen geloven in de unieke betekenis en kracht van edelstenen, maar er werd vaak gedacht dat deze krachten sterker waren in de bijbehorende maand van deze edelsteen. Dit maakt een sieraad met geboortesteen natuurlijk een perfect cadeau!

Tip: verwacht iemand in je kring binnenkort een kleintje? Een sieraad met de (verwachte) geboortesteen is een ontzettend mooi en thoughtful cadeau!

Moderne geboortestenen
Januari: Granaat

Februari: Amethist

Maart: Aquamarijn

April: Diamant

Mei: Smaragd

Juni: Maansteen en Alexandriet

Juli: Robijn

Augustus: Peridoot

September: Saffier

Oktober: Toermalijn en Opaal

November: Citrien

December: Tanzaniet